De diensten van Pragma

Je kunt bij Pragma uitgaan van een hoge kwaliteit van stuc- en pleisterwerk. Wij werken hierbij met verschillende mogelijkheden, zodat we kunnen voldoen aan jouw verwachtingen en werk kunnen leveren van de hoogste kwaliteit.

Bekijk ons werk

Ons werk

Stucwerk voor de nieuwbouw

Nieuwbouwwoningen worden vaak kaal opgeleverd. Jij als nieuwe bewoner staat dan voor de keuze van de afwerkingen de muren en plafonds. Ben je van plan om de muren te schilderen of behangen? Dan is ons stucwerk voor nieuwbouw ideaal. Wij plakken hierbij alles goed af en zorgen er uiteindelijk voor dat alles schoon wordt opgeleverd. Zo kan jij meteen door met de volgende stappen om jouw nieuwbouwwoning helemaal gereed te maken.

In de eerste jaren van een nieuwbouwwoning kan het voorkomen dat er kleine scheurtjes in de muren ontstaan, dit heeft te maken met het feit de woning in de eerste jaren nog kan ‘aarden’. Deze kleine scheurtjes zijn niet gevaarlijk en kunnen wij met onze anti-scheurwerkzaamheden gemakkelijk verhelpen.

Stucwerk voor de badkamer

Het stuken van de badkamer wordt steeds meer gedaan. Hierbij wordt er soms voor gekozen voor stucwerk om een douchehoek te betegelen, maar soms ook om de gehele badkamer te voorzien van stucwerk. De badkamer is een vochtige ruimte, waardoor het extra belangrijk is dat deze waterdicht gestuukt wordt.

Wij kunnen de badkamer wanden uitvlakken waardoor de tegelzetter eventueel dezelfde dag nog aan de slag kan. Dit doen wij middels kalkspecie of een nieuwe vorm van lichtgewicht cement mortel.

 

Gladpleister

Op zoek naar een strakke afwerking van jouw muren en plafonds? Dan ben je op zoek naar glad pleisterwerk. Door het stuken met pleisterwerk creëren we een strak, modern resultaat. Deze manier van stuken wordt overigens ook gebruikt om jouw muren voor te bereiden op het schilderen of behangen.

Spackspuitwerk

Spackspuitwerk wordt met een hoge druk aangebracht op jouw muren of plafond. Dit stucwerk heeft een korrelachtige structuur die kan variëren in grofheid van de korrel. Het is een goedkopere afwerking, maar dit zegt niets over de kwaliteit en het uiterlijk van de afwerking.

Schilderwerk

Wil jij jouw muren voorzien van een mooie kleur schilderwerk? Ook daar kan Pragma jou bij helpen. Wanneer nodig kunnen wij de muren eerst voorzien van de juiste afwerking en deze vervolgens verven in de gewenste kleur(en). Bij schilderwerk die op de ‘klassieke’ manier wordt gedaan, kunnen wij werken met de juiste precisie voor een prachtig resultaat.

Airless (latex) spuitwerk

Bij deze manier van afwerken wordt er een verflaag onder hoge druk op de muur aangebracht. Hier komt echter geen lucht aan te pas, vandaar de naam ‘airless’. Het geeft een strak eindresultaat en is vaak ook sneller aangebracht dan verven met een verfroller.

Bij Pragma kunnen wij ook latex verf airless aanbrengen op jouw muren.

Spachtelputz

Ben je op zoek naar een sierlijk pleisterwerk? Dan is spachtelputz een goede optie. Het heeft een korrelige structuur die kan variëren in grofheid.

Hoewel spackspuitwerk ook die korrelige structuur heeft, verschillen deze soorten stucwerken door de manier van aanbrengen en het feit dan spachtelputz enkel aan de wanden wordt aangebracht.

Wil je deze afwerking in een bepaalde kleur? Ook dat is mogelijk!

 

Lijstwerk

Een lijstwerk geeft een klassieke uitstraling aan de ruimte en past bijzonder goed bij ruimtes met hoge plafonds. In de afwerking van het lijstwerk zijn er verschillende mogelijkheden. Het toevoegen van een plint, geeft karakter aan de ruimte. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de uitstraling van de lijst. Zo kan je kiezen voor een strakke plint of een sierlijke plint.

De lijstwerken zijn ideaal voor het verbinden van de wanden en de plafonds of het wegwerken van eventuele scheuren in de hoeken van het plafond.

Het is nauwkeurig werk en om tot een prachtig resultaat te komen, zal hier wat meer tijd in gaan zitten dan bij enkel stucen.

Neem contact op

Heb je vragen over ons werk of wil je kennismaken? Neem contact met ons op!
We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Neem contact op