Pleisterwerk

Wit pleisterwerk is "de afwerking" van deze tijd. Deze afwerking is arbeidsintensief aangezien de pleisterlaag "handmatig" op de huidige ondergrond moet worden aangebracht.
(Een "behangklare" ondergrond is NIET geschikt om direct over te sausen en geeft geen strak eindresultaat.)

Of er wordt een raaplaag aangebracht op de ruwe ondergrond, of de huidige raaplaag wordt gerepareerd, afhankelijk van de situatie. Vervolgens wordt er een pleisterlaag aangebracht waarna een finish-pasta wordt aangebracht. Na droging wordt de ondergrond onder lamplicht gecontroleerd op eventuele spaanslagen en oneffenheden en bijgewerkt en/of geschuurd.

Pleisterwerk

Daarna kan het sausen/texen in elke gewenste kleur plaatsvinden. U kunt dat zelf doen maar De Stukadoor kan dat ook voor u verzorgen.

Wit pleisterwerk is redelijk onderhoudsvriendelijk maar is niet erg hard en loopt gemakkelijk beschadigingen en krassen op. Beschadigingen, vlekken en verontreinigingen kunnen eenvoudig per wandgedeelte worden gerepareerd, bijgeschuurd met een schuurpapiertje en tot slot worden overgeschilderd.

Na het pleisterwerk is de wand geheel of gedeeltelijk nog af te werken met stucco. Meer hierover leest u op de pagina bijzondere afwerkingen.

Maak nu een afspraak